Gode tip før pensionen

Når du nærmer dig seniorlivet, er der især fem spørgsmål, der er nødvendige at stille dig selv. Når du har svaret på dem, har du afstukket rammerne for dit seniorliv. Det lyder let, men der er naturligvis mange tanker, du skal gøre dig og valg, du skal træffe, før du finder svarene.​​​​
  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker
 
Hvor mange penge har du brug for, når du går på pension? Før var det en tommelfingerregel, at man skulle have 60 procent af sin hidtidige indkomst i pension. Men det er langt fra sikkert, at du hører til normen. Hvis du ikke altid gør som alle andre, skal du gøre dig tanker om, hvad der er specielt for dig - hvad det koster dig, eller hvad du sparer.

Tænk også fremad
Måske vil du også gerne være en aktiv deltager i samfundet den dag, du holder op med at arbejde. Så skal du overveje ikke kun at inflationssikre men også velstandsregulere dit økonomiske behov. Der sker nemlig hele tiden nyt. Ny teknologi, nye rejsemål, nye krav til boligstandard osv. Og ligesom da du var ung, vil du nok ikke have det ligesom dine forældre, men ligesom de andre. En realistisk samlet regulering er 1,5 procent til velstand og 2,5 procent til inflation.