Gode tip før pensionen

Når du nærmer dig seniorlivet, er der især fem spørgsmål, der er nødvendige at stille dig selv. Når du har svaret på dem, har du afstukket rammerne for dit seniorliv. Det lyder let, men der er naturligvis mange tanker, du skal gøre dig og valg, du skal træffe, før du finder svarene.​​​​
  • Udskriv
  • Sitemap
  • Tilføj denne side til dine bogmærker
 

Levealderen stiger for både mænd og kvinder

Udviklingen har længe været, at vi lever og længere. Og alt tyder i øvrigt på, at den tendens vil fortsætte. For 20 år siden var den gennemsnitlige levetid for danskerne henholdsvis 72 år for mænd og 78 år for kvinder. Til sammenligning bliver danske mænd i gennemsnit 77 år, og tallet for kvinder lyder på hele 82 år.

Mens vi selvfølgelig skal være glade for udsigterne til på papiret at kunne leve et langt liv, skal man selvfølgelig være opmærksom på, at et langt liv stiller større krav til opsparing til den tredje alder. Den skal nemlig for de flestes vedkommende strække sig over længere tid end tidligere.

Der er selvfølgelig en lang række forhold, der spiller ind på netop din forventede levetid.  Blandt andet har dine arvelige forudsætninger, dit jobvalg og din livsstil betydning.